ALBINELE, declarate ca CELE MAI IMPORTANTE ființe de pe planetă

Albinele – indicatori naturali ai starii mediului

Hărnicuțele si dedicatele albine au fost declarate cele mai importante ființe vii de pe această planetă, se arată în concluziile Earthwatch Institute la întâlnirea Royal Geographic Society din Londra.

 

Albinele se află pe lunga listă a speciilor aflate pe cale de dispariție, cu o scădere a populației de aproape 90% iar acesta este un pas foarte important deoarece 70% din producția noastră alimentară se bazează pe albine, iar dacă acestea dispar, toată fauna va dispărea odată cu ele.

Albinele sunt cruciale pentru păstrarea echilibrului ecologic și a biodiversității în natură.  Oferă unul dintre cele mai recunoscute servicii ecosistemice, adică polenizarea, care permite producerea de alimente.

În acest fel, acestea protejează și mențin ecosistemele, speciile de animale și plante și contribuie la diversitatea genetică și biotică.

Albinele acționează, de asemenea, ca indicatori naturali ai stării mediului. Prezența, absența sau cantitatea acestora ne spune când ceva este în neregulă cu mediul înconjurător și dacă este necesară o anumită acțiune.

Prin respectarea dezvoltării și sănătății albinelor, este posibil să se constate schimbările din mediu și să se implementeze măsurile de precauție necesare la timp.

Albinele sunt indicatorul ecosistemelor care funcționează bine
(José Graziano da Silva, Director-General of the Food and Agriculture Organization)

Cantitatea de culturi care depinde de polenizatori s-a triplat în ultimele cinci decenii.  Albinele joacă un rol important în raport cu domeniul de producție agricolă. Polenizarea eficientă crește cantitatea de produse agricole, îmbunătățește calitatea acestora și îmbunătățește rezistența plantelor la dăunători.

Plantele cultivate care depind de polenizare sunt o sursă vitală de venit pentru fermieri, în special fermierii mici și fermele deținute de familii din țările în curs de dezvoltare. Mai mult, aceștia oferă locuri de muncă și venituri milioane de oameni.

Extincția lor la sol este o problemă extrem de serioasă și este cauzată în mare parte de pesticide, defrișări și lipsa florilor.

Dacă albinele dispar, oamenii mai au 4 ani de trăit
(ne-a avertizat Albert Einstein)

În plus, Centrul de antreprenoriat în apicultură al Universității Mayor (CeapiMayor) și Corporația Apicol din Chile (Cach) au realizat un studiu cu sprijinul Fundației pentru Inovare Agrară (FIA). Acesta a constatat că albinele sunt singurele vieți care nu poartă orice tip de agent patogen.

Activiștii avertizează că ar trebui să fim mult mai atenți cu natura.  Să interzicem pesticidele și să le înlocuim cu o alternativă mai sănătoasă. Timpul se scurge rapid și ne putem trezi într-o situație ireversibilă.

Numeroase celebrități de pe mapamond s-au alăturat acestor eforturi de susținere a albinelor. Cunoscutul actor, Morgan Freeman, și-a transformat proprietatea de aproape 50 de hectare din Mississippi într-un imens sanctuar pentru albine, amintindu-ne astfel că acestea sunt fundamentul creșterii planetei și anume vegetația.

Am scris aceste lucruri pentru ca noi constientizam foarte putin importanta vitala a sustinerii albinelor, a spijinirii ocupatiei nobile de apicultor. Pe langa importanta lor vitala in ecosistem, albinele ne ofera  noua oamenilor, sanatosul rod al muncii lor: mierea. Pe langa aceasta: propolisul, laptisorul de matca, polenul, pastura, capacelele si apilarnilul. Toate sunt adevarate daruri ale naturii pe care e bine sa invatam sa le pretuim si sa le folosim mai des. Vom reveni mai pe larg cu detalii despre fiecare dintre eacestea

Datorita importantei continutului, acest articol a fost inspirat si preluat aproape in intregime de pe https://authenticmagazin.com/.  Multumim!

Albinele – indicatori naturali ai starii mediului

Gandurile tale sunt importante pentru noi. Lasa-ne un mesaj!

Cel putin 4 caractere
0
  0
  Coșul meu
  Nu ai adăugat nimic în coșÎnapoi la magazin
   Calculează taxă livrare
   Aplică cupon